Theatre
Viscom
CMD
Product/Jewellery
Fine arts
Education

De Academie Beeldende Kunsten Maastricht (Maastricht Academy of Fine Arts and Design) biedt een generale grondslag loopbaan aan. (Propeduese) Dit betekend dat het eerste jaar de studenten een algemeen studie programma volgen, maar kunnen hun eigen richting kiezen naarmate hun studie vorderd.

Nauwgezet studieadvies en begeleiding stelt de stundenten in staat om belangrijk inzicht te krijgen in hun eigen talenten en mogelijkheden.

Al onze bachelor opleidingen worden gegeven in het Nederlands.

De studie Mode & Textiel op de ABKM is hoog aangeschreven op nationaal en internationaal niveau.

Studeert Mode & Textiel op de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Ze wist eigenlijk al vanaf de basisschool dat ze mode & textiel wilde doen.

Dusty is nooit ergens door geďnspireerd geworden waardoor ze voor mode & textiel heeft gekozen maar ze heeft haar hele leven lang al een voorliefde gehad voor kleding.

Volgens Dusty is mode je eigen identiteit vastleggen in de kleding die je maakt. Je maakt niet zomaar kleding maar je onderzoekt ook wat voor iets nieuws je ermee kunt doen.

De ontwerpers waar ze erg van houdt zijn Kenzo en Givenchy, maar ook Lanvin en Marni. Maar haar grootste voorbeelden zijn Viktor & Rolf. Dusty houdt heel erg van jeans. Ze is een echt jeans mens. Ze houdt daarom ook heel erg van G-Star. Dusty’s favoriete materiaal is spijkerstof, ook wel denim genoemd.